Bibliotheek met VR-zorgtrainingen gelanceerd!

De training COVID-19-Coach was de eerste VR-training, bedoeld om medewerkers voor te bereiden op infectiepreventie i.v.m. een tweede coronagolf. Deze succesvolle training was de aanleiding om door te gaan met deze manier van opleiden. Nu, een jaar later, is het aantal trainingen verder uitgebreid naar een bibliotheek met trainingen waar zorgorganisaties gebruik van kunnen maken. Trainingen zoals:  Onbegrepen gedrag, Conflicthantering met familie, Houdings- en bewegingsgerichte zorg, BHV, Triage en Werkbegeleiding.

Community zorginnovators
De lancering van de VR-bibliotheek werd in Friesland gevierd samen met deelnemers, partners en het netwerk FAITH. Het was ontzettend leuk om elkaar weer ‘live’ te zien en om de community met zorginnovators in Friesland te versterken. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was ook hoe je opleiden met VR kunt integreren in het opleidingsbeleid van de organisatie.
>Bekijk de video van dit event<

VR effectief leermiddel
VR wordt steeds vaker toegepast in het onderwijs en lijkt een bijzonder efficiënt leermiddel te zijn. Dit blijkt uit onderzoeken die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd door onder andere NHL Stenden, onder leiding van Job van ’t Veer, lector Zorginnovatie en Welzijn. Door een training te volgen met een VR-bril, wordt een situatie heel intens beleefd; het leereffect is groot.

Bekijk de trainingen in de VR-bibliotheek!
Wil je weten welke trainingen er beschikbaar zijn? Kijk dan vooral op: Home – VR bieb