Terugblik congres Anders Werken in de Zorg 2021

Onder het motto ‘Samen verder’ kwamen de vier aangesloten regio’s van Anders Werken in de Zorg op donderdag 4 november samen tijdens het eerste landelijk congres. Tijd voor een terugblik…

Wat was het goed en inspirerend om elkaar op deze manier te ontmoeten in het midden van het land! Het eerste Anders Werken in de Zorg-congres zit er op en was wat ons betreft een groot succes, niet alleen omdat het programma nu landelijk echt goed op de kaart staat, maar vooral door de verbondenheid van de verschillende regio’s. Het was overduidelijk voelbaar tijdens het congres dat dit programma écht iets gezamenlijks is geworden.  Bezoekers die de evaluatie hebben ingevuld geven dat ook terug in hun reacties op het congres. Voor wie er niet bij was, delen we hieronder beknopt een aantal highlights uit de inhoud van ochtendprogramma:

  • CZ is bereid om de inzet van zorgtechnologieën via de inkoopgesprekken te stimuleren/faciliteren.
  • Naast technologische innovatie is ook sociale innovatie belangrijk.
  • Er komt een Anders Werken Academy voor bestuurders, projectleiders en zorgmedewerkers, waar zij op hun eigen niveau kunnen leren hoe innovaties en technologie optimaal te integreren in de zorgprocessen.
  • De focus moet –naast intramuraal- ook op de inzet van zorgtechnologie die ouderen ondersteunt om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
  • De tijd van vrijblijvendheid is voorbij: we kunnen niet meer blijven hangen in pilots en zullen zorgtechnologie op grotere schaal, structureel onderdeel moeten gaan maken van het zorgproces.

Presentaties

Heb je een van de workshops gemist, of wil je de presentaties nog eens terugkijken? De presentaties waarvoor we toestemming hebben om ze te delen kun je via onderstaande links downloaden:

Foto’s & Cartoons

Kijk de foto’s terug voor een impressie van het event! We hebben ze voor je gebundeld op de event-site. Hier vind je ook de cartoons die tijdens het congres zijn gemaakt. En…. was je erbij en heb je zelf leuke foto’s gemaakt om te delen? Voeg dan zelf je foto’s toe via de event-site!

Bekijk de foto’s of voeg je eigen foto’s toe.