De slimme bril zorgt voor een snellere opvolging van vragen

Ook Avoord is enthousiast over de slimme bril met camera die het mogelijk maakt dat een arts of gespecialiseerd verpleegkundige op afstand meekijkt.

Sharissa Corporaal, programmamanager onderzoek & innovatie bij Avoord legt uit: “Door de inzet van slimme brillen kan er via beeldbellen een live verbinding tot stand komen tussen zorgmedewerkers en experts zoals artsen, wondverpleegkundigen of gedragsdeskundigen. Er kunnen zelfs tot zes verschillende professionals tegelijkertijd mee kijken. Door via de bril mee te kijken met de zorgmedewerker, kan de medewerker ondersteund worden bij handelingen. Ook voor het maken van de inschatting of een urgente consult of controle nodig is, is de bril handig.” Piet IJpelaar, specialist ouderengeneeskunde, onderschrijft dat: “Deze bril zorgt voor een snellere opvolging van vragen door directe nabijheid op medisch gebied en voor (psychologische) ondersteuning van zorgteams op afstand.” De (para)medisch specialisten werken op meerdere Avoord locaties waardoor ze vaak te maken hebben met veel reistijd. Piet: “Dankzij de slimme bril kunnen we onze tijd efficiënter gebruiken. Reistijd zal niet altijd meer nodig zijn, want voor de kleinere hulpvragen of controles kan ik op afstand advies geven.”

Sharissa: “Wij geloven bij Avoord in warme zorg en investeren in onderzoek en innovatie om de zorgverlening te verbeteren. Daarbij is menselijk contact belangrijk en technologie kan dat ondersteunen door zorgtaken over te nemen of efficiënter te maken. Zo komt er meer tijd vrij om écht contact te maken. Met een project zoals Expertise zonder afstand willen we samen met de andere zorgorganisaties onze zorgverlening toekomstbestendig maken.”