Drenthe als zesde regio bij Anders Werken

Ook de regio Drenthe is deelnemer geworden van Anders Werken in de Zorg. Afgelopen dinsdag zetten bestuurders Erwin Duits van Noorderboog (l), Jan de Goede van Tangenborgh (r) en directeur Gerben Krewinkel van Treant (m) hun handtekening onder de overeenkomst. Ze hebben vertrouwen in het collectief samenwerken en kennisdelen binnen Anders Werken in de Zorg.

“Een belangrijke stap”, noemen zij de start van de samenwerking, en vooral ook “het gebruik van zorgtechnologie wordt minder vrijblijvend”. De Drentse zorgorganisaties willen meer samen optrekken in het testen, implementeren en opschalen van arbeidsbesparende zorgtechnologie. Daarbij maken ze graag gebruik van de ervaringen uit de andere vijf Anders Werken-regio’s. “Afspreken wie welke technologie test en vervolgens ervaringen uitwisselen, gaat natuurlijk sneller dan individueel allerlei technologieën op de markt uitproberen.”

Tijdens de startbijeenkomst in De Horst in Emmen is gesproken over waar de organisaties op in willen zetten. Op korte termijn gaat de regio concrete stappen zetten op het gebied van kennisuitwisseling en planvorming.

Welkom regio Drenthe!