Een terugblik op het AWiZ Drenthe congres

Op 29 februari was het dan zover: het AWiZ Drenthe congres ‘Anders Werken voor meer werkplezier’ in Health Hub Roden. Eerst even bijkletsen met collega’s van andere zorgorganisaties en dan vol enthousiasme de presentaties van de keynote-speakers bijwonen. Daar ging het over ZOENen, liefde en het feit dat techniek ook mensenwerk is.

Na de lezingen van de keynote-speakers was het tijd voor de twee workshoprondes. De deelnemers konden een keuze maken uit drie verschillende workshops:

Geen sprint, maar marathon
Adoptie was hét keyword tijdens deze workshop. Het implementeren van technologie is 1 ding, maar hoe je ervoor zorgt dat de technologie ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden is iets heel anders. Het adoptieproces is hierbij heel belangrijk. Neem hiervoor ruim de tijd en neem ook op tijd je medewerkers mee.

‘Zorg in data en AI; heden, toekomst en innovatie’
Je zou het misschien niet verwachten, maar bij ongeplande (nacht)zorg en zorgzwaarteprofielen kan AI ingezet worden. We leerden in deze workshop, onder andere, hoe AI en data kunnen helpen om ongeplande zorg te plannen.

Innoveren in kleinere organisaties en wat grotere daarvan kunnen leren’.
Het innoveren van de zorg is bij veel organisaties nog een zoektocht. Tijdens deze workshop gingen de verschillende organisaties met elkaar in gesprek om te achterhalen welke stappen er al zijn gezet en hoe dit in z’n werking gaat. Waarbij we hebben constateren dat de grotere organisaties óók van de kleinere kunnen leren!

We kijken vol trots terug op het AWiZ Drenthe congres en kijken ernaar uit om de volgende te organiseren!