Informatieplatform voor zorghulpmiddelen (ARNA)

De uitdaging

Er komen steeds meer complexe technische zorghulpmiddelen (zorgtechnologie) beschikbaar met verschillende gebruiksaanwijzingen. Daardoor wordt het steeds lastiger voor (nieuwe) zorgprofessionals om al deze middelen op de juiste manier toe te (leren) passen in de zorg en is de papieren handleiding vaak kwijt. Ook wordt het steeds moeilijker voor zorgorganisaties om te etaleren welke zorgtechnologie er aanwezig is in de organisatie.

De oplossing

Samen met zorgprofessionals en kennisinstituten werken we samen aan de ontwikkeling van het informatieplatform ARNA. Zorgprofessionals kunnen ARNA activeren via een smartphone of tablet. Het hulpmiddel met handleidingen en relevante informatie, bijvoorbeeld een tillift, wordt via het scherm van de smartphone of tablet visueel in de ruimte geplaatst via Augmented Reality (AR). De zorgprofessional kan als het ware om de tillift heen lopen en via het scherm heel gemakkelijk lezen welke functie een knop heeft.

ARNA is daarnaast hét warehouse management solution (WMS) voor al je medische hulpmiddelen. Als zorgorganisatie krijg je controle op al je hulpmiddelen en de logistieke stroom eromheen. Hulpmiddelen kwijt? Met de Track & Trace functie kun je realtime zien welke route je hulpmiddel heeft afgelegd.

 

Wat het ons brengt

Het mooie aan deze technologie is dat de zorgprofessional op elk gewenst moment toegang heeft tot actuele informatie over een hulpmiddel. Hierdoor kan hij het apparaat direct gebruiken tijdens de zorgverlening aan een cliënt. Zo wordt er veel lees-, instructie-, overleg- en zoektijd bespaard. Ook nieuwe medewerkers leren dankzij ARNA snel werken met een nieuw hulpmiddel. Het brengt een zorgorganisatie efficiëntere inzet van zorgtechnologie en sturing voor MT en bestuur aan het innovatie- en implementatieproces.

Arna app