Informatieplatform:

Informatieplatform voor zorghulpmiddelen (lopend project)

Uitdaging

Met de opkomst van steeds meer zorghulpmiddelen en zorgtechnologie wordt het voor (nieuwe) zorgmedewerkers steeds uitdagender om deze middelen op de juiste manier toe te passen in de zorg. Daarnaast wordt het voor zorgorganisaties steeds moeilijker om een duidelijk overzicht te geven van welke zorgtechnologie er aanwezig is in hun organisatie.

Oplossing

Een informatieplatform in de vorm van een app kan uitkomst bieden. Via de app is informatie over hulpmiddelen beschikbaar. Met de camera van je telefoon kan een barcode op het hulpmiddel worden gescand en daarmee worden de handleiding en andere informatie zichtbaar. Via Augmented Reality (AR) wordt een hulpmiddel virtueel in 3D weergegeven en kan deze 360 graden worden gedraaid.

Ook kan de app fungeren als track & trace-platform. In de app zijn de hulpmiddelen eenvoudig te vinden. Men ziet waar ze staan en wanneer ze voor het laatst gebruikt zijn. 

Wat het oplevert

Deze technologie biedt zorgmedewerkers op elk gewenst moment directe toegang tot actuele informatie over specifieke hulpmiddelen. Hierdoor kunnen ze de apparaten direct gebruiken tijdens de zorgverlening aan cliënten. Dit levert een grote besparing op lees-, instructie-, overleg- en zoekactiviteiten. Bovendien helpt zo’n platform nieuwe medewerkers om snel vertrouwd te raken met nieuwe hulpmiddelen. Het zorgt voor een efficiëntere inzet van hulpmiddelen en zorgtechnologie binnen een zorgorganisatie.

Enkele leveranciers

Bekijk hier in welke regio wordt samengewerkt rondom deze innovatie.

Klik op een regio voor de contactpersoon