Anders rapporteren:

Spraakgestuurd rapporteren (lopend project)

Uitdaging

Medewerkers in de zorg hebben veel te maken met administratieve taken. Voor collega´s, behandelaren en mantelzorgers wordt gerapporteerd over de levensloop van de cliënt. Het rapporteren kost veel tijd en zorgt ervoor dat er minder tijd overblijft voor de primaire zorgtaken. 

Oplossing

Er zijn verschillende manieren om anders te rapporteren. Een van deze oplossingen is spraakgestuurde rapportage: het inspreken van rapportages in plaats van ze handmatig te typen. Dit stelt zorgmedewerkers in staat om snel en efficiënt informatie vast te leggen en minder typfouten te maken. 

Wat het oplevert

Spraakgestuurd rapporteren wordt in verschillende regio’s getest. De eerste resultaten laten zien dat voor zorgmedewerkers het gebruik van spraakgestuurde rapportage kan leiden tot een efficiëntere manier van werken. Ze hoeven niet langer handmatig rapporten te typen, dat veel tijd en moeite kost. Zorgmedewerkers kunnen hun observaties en informatie direct inspreken, waardoor de rapportages nauwkeuriger en accurater zijn. Daarnaast stelt spraakgestuurde rapportages cliënten in staat om actief deel te nemen aan het rapportageproces. Zij horen wat de zorgmedewerker inspreekt. 

Enkele leveranciers

Bekijk hier in welke regio wordt samengewerkt rondom deze innovatie.

Klik op een regio voor de contactpersoon