Zorgtoilet

met onderdouche, föhn en grote zitting

De uitdaging

Het klinkt zo vanzelfsprekend: zelfstandig naar het toilet. Maar wat als de ouderdom inderdaad met de spreekwoordelijke gebreken komt en de toiletgang een hele toer wordt? Niet echt iets waar men graag over spreekt, laat staan hulp bij vraagt. Natuurlijk, zorgpersoneel helpt, maar bij zo’n intieme bezigheid verliest de cliënt toch een stukje van zijn of haar waardigheid.

Oplossing

Het Closomat Zorgtoilet van Sanmedi geeft dit stukje autonomie of zelfredzaamheid terug aan de cliënt. Het geïntegreerde systeem van bidet en toilet zorgt voor frisse en hygiënische reiniging met warm water na de kleine en grote boodschap. Drogen gebeurt met warme lucht. Een ideale oplossing voor mensen die zichzelf na de toiletgang niet meer zelfstandig kunnen reinigen.

Wat het ons brengt

Hoe fijn is het dat de cliënt niet langer afhankelijk is van hulp en dus niet hoeft te wachten om naar het toilet te gaan? Dat niet iemand anders je billen hoeft af te vegen? Daarnaast scheelt het voor het zorgpersoneel behoorlijk wat tijd en (fysieke) inspanning. 

Het (in hoogte verstelbare) Closomat Zorgtoilet is eenvoudig te plaatsen en kan makkelijk worden aangesloten op bestaande afvoer, waterleiding en elektra. De voorziening is belastbaar tot 380 kilo en daardoor ook zeer geschikt voor mensen met obesitas of beperkingen aan het bewegingsapparaat. De douchearm reinigt zichzelf na ieder gebruik, waardoor het toilet ook inzetbaar is voor gebruik door meerdere cliënten.