Onze innovaties

Wolk

Vallen is een groot en groeiend gezondheidsprobleem bij ouderen. Een gebroken heup zorgt voor veel pijn en ongemak en kan – zeker op hoge leeftijd – grote gevolgen hebben. Naast de ellende voor de cliënt en familie, vraagt een heupfractuur gemiddeld zo’n 200 extra uur zorg. Daarom werken wij met een geavanceerde heupairbag die heupfracturen voorkomt.

Slim incontinentiemateriaal

Incontinentie heeft een grote impact op het dagelijks leven van ouderen. Natte bedden of kleding als incontinentiemateriaal niet op tijd verschoond wordt, zorgt voor veel ongemak. Dankzij slim incontinentiemateriaal kan de zorgmedewerker zien wanneer het materiaal verzadigd is. Dat voorkomt bovendien onnodig verwisselen.

Pharma-See

Een fors probleem in de gezondheidszorg is het grote aantal medicatiefouten. Met de Pharma-See – een bril die gebruik maakt van een baanbrekende technologie – denken we het aantal medicatiefouten in de ouderenzorg uiteindelijk drastisch terug te dringen.

Expertise zonder afstand

Het is een van de grootste uitdagingen in de zorg: de expertise van zorgprofessionals op het juiste moment en op de juiste plek bij elkaar brengen. Daarom zijn we bezig met de ontwikkeling van een geavanceerde bril die ‘zorg op afstand’ mogelijk maakt.

Augmented reality (AR) platform

Met alle technische zorghulpmiddelen is het soms lastig voor (nieuwe) zorgmedewerkers om van alles te weten hoe het werkt. Met het augmented reality platform hebben zorgmedewerkers alle informatie over de hulpmiddelen bij elkaar in een app op smartphone of tablet.

VR-trainingen (Covid-19)

Anders Werken betekent ook het anders opleiden van zorgprofessionals. Vanuit Anders Werken in de Zorg Fryslân gaan we op dat gebied met Virtual reality (VR) experimenteren. Trainen met behulp van VR biedt enorm veel voordelen.

Zorg en werken op afstand

De coronaperiode heeft digitalisering in de zorg in een stroomversnelling gebracht. Denk aan beeldbellen, thuismonitoring, online vergaderen en behandelen op afstand. Dit levert enorm veel tijdwinst en arbeidsbesparing op. Hoe kunnen we door bouwen op deze stroomversnelling?

Smart Floor

Momo BedSense