Licht, camera, actie! Terugblik op de online aftrap van Maximaal Digitaal

Allemaal het wiel opnieuw uitvinden? Eeuwig zonde. Daarom werken 10 VVT’s uit de regio Amsterdam en Amstelland-Meerlanden samen onder de noemer Maximaal Digitaal. Samen zetten we slim in op digitale zorg en zorgtechnologie, voor een langer zelfstandig leven van ouderen en leuker en lichter werk voor zorgmedewerkers.

Op 7 maart trapten we deze samenwerking officieel af met een interactieve livestream. In anderhalf uur namen we kijkers mee in de wondere wereld van digitale zorg. Hoe we dat deden?

  • We hadden enthousiaste sprekers aan de desk: van projectleiders tot wijkverpleegkundigen. We deden het voor én door de zorg.
  • Kijkers thuis konden live spelen tegen de studiogasten in een informatieve quiz. Meerkeuzevragen werden afgewisseld met ‘Wat weet u van..?’ vragen, die ook weer door andere zorgmedewerkers werden gesteld.
  • Wat gebeurt er als we niks doen? Als we niet samen inzetten op digitale zorg? Dat lieten we op een ludieke manier zien middels grappige filmpjes.
  • We zorgden dat kijkers zich gehoord voelden, door vragen die in de chat werden gesteld direct in de livestream te beantwoorden.
  • Zo nu en dan belden we de razende reporter in, die onder meer live langsging bij een cliënt om te tonen hoe digitale zorg in de praktijk wordt ervaren.

We kijken met trots terug op een mooie aftrap! Ben je benieuwd wat we nog meer met Maximaal Digitaal doen? Check Maximaal-Digitaal.nl, daar kan je tevens de livestream terugkijken.