Natascha van Riet
Joost Adams

Landelijke programmamanagers Anders Werken in de Zorg

Door de groei van het programma, heeft Anders Werken in de Zorg vanaf 1 november 2022 twee landelijke parttime programmamanagers: Natascha van Riet en Joost Adams. Beide hebben ruime ervaring met zorginnovatieprogramma’s. Natascha is al sinds 1,5 jaar betrokken bij Anders Werken vanuit de regio West-Brabant. En Joost Adams is al enige tijd actief betrokken bij het programma vanuit zijn huidige rol bij Actiz.

Over Natascha van Riet

Natascha van Riet, van origine gezondheidswetenschapper, heeft als drive om de gezondheidszorg te verbeteren. Eerst vanuit de preventieve hoek van de gezondheidszorg bij de GGD, daarna meer in de zorg, bij het Care Innovation Center en sinds 1,5 jaar bij tanteLouise. Kern is hierbij dat ze altijd over de grens van haar eigen organisatie kijkt en open kennis en ervaringen delen voor haar centraal staat. Sinds 1,5 jaar is zij reeds betrokken bij Anders Werken in de Zorg, onder andere via het organiseren van het eerste landelijk congres en als interim regionaal programmamanager voor West-Brabant.

Nu maakt zij samen met Joost de stap naar het landelijke. Uitwisseling tussen regio’s versterken, zowel online als fysiek, zodat we sneller innovaties kunnen inzetten, die tot betere en makkelijkere zorg en ondersteuning leiden, is hierbij de kern. Natascha: “Ik wil bijdragen aan nog meer impact maken en zorgen dat we écht samen anders gaan werken in de zorg, zodat de ouderen de juiste ondersteuning en zorg krijgen en zorgmedewerkers hun werk met plezier kunnen doen.” Naast haar landelijke rol blijft Natascha actief als adviseur zorginnovatie bij tanteLouise.


Over Joost Adams

Joost Adams combineert de functie van landelijke programmamanager met de functie van senior adviseur zorgtechnologie en innovatie bij ActiZ. Hij heeft een opleidingsachtergrond gericht op bedrijfskunde en innovatie in de gezondheidszorg, en heeft eerder als externe consultant veel organisaties mogen helpen en ondersteunen bij vraagstukken en uitdagingen op het gebied van innovatie, zorgtechnologie en digitalisering.

Joost heeft een grote passie voor vernieuwingen, innoveren en het echt verder helpen van zorgorganisaties en mensen. Hij ziet grote potentie in de beweging Anders werken in de Zorg om vanuit een regionale aanpak de implementatie van zorgtechnologie te versnellen in de gehele ouderenzorg. Joost: “Vanuit mijn rol als landelijke programmamanager heb ik veel zin om met Natascha de regio’s te helpen, ondersteunen en de beweging Anders werken in de Zorg verder uit te bouwen.”

Contactgegevens Natascha 
E natascha.vanriet@anderswerkenindezorg.nl

Contactgegevens Joost
E joost.adams@anderswerkenindezorg.nl