Regio West-Brabant op excursie naar de Zorg & ICT-beurs

Ben jij vorige week ook naar de Zorg & ICT-beurs geweest? Die beurs is misschien een van de grootste vakevents voor zorgprofessionals die zich bezig houden met innovatie en zorgtechnogie. Super interessant en daarnaast óók een mooie ontmoetingsplek voor vakgenoten. Maarja, wel helemaal in Utrecht en dat is vanuit West-Brabant toch best een aardig stukje rijden.

Ondanks dat waren de deelnemers van de Anders Werken Leercommunity in West-Brabant wél geïnteresseerd is de beurs. Allemaal even nieuwsgierig wat er op de markt beschikbaar is en welke aansprekende oplossingen hun kunnen helpen in de dagelijkse praktijk. Dat soort nieuwsgierigheid stimuleren we graag, zeker als het samen kan.
Dus, onder het motto ‘samen ga je sneller’, gingen de deelnemers van West-Brabant vorige gezamenlijk naar de Jaarbeurs in Utrecht. In een bus. Geregeld door Anders Werken in Zorg, regio West Brabant. Als een heuse excursie. En zo begon het ontmoeten en inspireren al onderweg!

Met veel enthousiasme gingen de medewerkers opzoek op de beurs naar de nieuwste snufjes en dompelden zich onder in de wereld van zorgtechnologie. Met soms bekende maar soms ook minder bekende toepassingen. Zo waren Momo bedsense, VR-bieb en het digitaal meten en direct registreren in het dossier favoriet. Maar ze brachten ook een bezoek aan de ECD leverancier en dachten uitvoerig mee over nieuwe mogelijkheden. Wat als je bij iedere cliënt een QR code kunt scannen en direct in het juiste dossier terecht komt? En bij voorkeur in het dossier spraakgestuurd kunt rapporteren? En de bloeddruk is digitaal gemeten dus staan natuurlijk direct al in het dossier!