West-Brabant verkent nieuwe innovaties

Anders Werken in de Zorg zit niet stil! In de regio West-Brabant wordt er al door verschillende organisaties gebruik gemaakt van de Momo BedSense, we doen ervaring op met uiteenlopende soorten slim incontinentiemateriaal, we onderzoeken de mogelijkheden van de SmartFloor en de heupairbag is ook niet meer weg te denken.

Stuk voor stuk mooie toepassingen die ieder voor zich concrete resultaten laten zien in de dagelijkse praktijk. Maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Er is nog zoveel te ontdekken en er zijn nog zoveel thema’s waarop we anders en slimmer, kunnen werken. Genoeg werk aan de winkel, dus hoog tijd om nieuwe plannen te smeden! En bij Anders Werken in de Zorg doen we dat natuurlijk samen.

Op 20 april kwamen de Anders Werken in de Zorg projectleiders van 11 West-Brabantse ouderenzorgorganisaties bijeen in het Innovitapark in Roosendaal. Om bij te praten over de laatste stand van zaken, maar vooral om vooruit te kijken. In West-Brabant richten we onze pijlen daarbij op drie thema’s:

  • langer zelfstandig thuis wonen en/of verhogen van zelfredzaamheid,
  • verminderen van fysieke belasting bij medewerkers,
  • verbeteren van de nachtzorg.

 

Enthousiaste projectleiders presenteerden de nieuwe innovaties die ingezet kunnen worden voor een van die drie thema’s. Sommige zijn nog in een testfase, zoals de Helpsoq, een Exoskelet en de Wolk shorts. Andere innovaties kunnen al wel breed ingezet worden, zoals een medicijndispenser, de kleine robot Tessa en de bedsensor.

De West-Brabantse Anders Werken in de Zorg-deelnemers kunnen nu onderzoeken en beslissen met welke innovaties zij aan de slag willen gaan dit jaar. De eerste ervaringen delen we uiteraard met elkaar en via deze website. Zo kunnen we samen weer een stap zetten in het versnellen van de noodzakelijke veranderingen in de ouderenzorg.