Wij doen mee aan de Slimme Zorg Estafette

Met het programma Anders Werken in de zorg, doen we actief mee aan de Slimme Zorg Estafette in februari. Het ministerie van VWS brengt vier weken lang zorginnovatie onder de aandacht, in alle regio’s van Nederland. Het doel is van elkaar leren en elkaar inspireren, dus luister en doe vooral mee. Zowel vanuit Friesland als vanuit Noord-Brabant organiseren we webinars. Dit zijn ze!

 

Webinars Anders Werken in de zorg Fryslân

Van 15 t/m 19 februari staat de regio Noord centraal. In die week geven we vanuit Anders Werken in zorg Fryslân een aantal vrij toegankelijke webinars.

Openingswebinar zorgtechnologie en onderzoek in Friesland
Maandag 15 februari van 10.45 – 11.45 uur
Door: Paulien van der Meulen en Job van ‘t Veer
Vanuit Ander Werken werken we samen met NHL-Stenden om het gebruik van technologieën met onderzoek te ondersteunen. In deze sessie delen we onze aanpak.
Meld je aan: Bijeenkomst regio Noord – 15 februari 2021 – Slimme Zorg Estafette

Webinar Virtual Reality, onbegrensde mogelijkheden
Maandag 15 februari van 13.00 – 14.00 uur
Door: Jordi Brunsting, Da-re health innovation
Virtual Reality, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat kun je daar nu mee in je organisatie voor medewerkers of cliënten? Waar begin je eigenlijk? Jordi Brunsting neemt je mee in de onbegrensde mogelijkheden van de virtuele wereld.
Meld je aan: https://meetu.ps/e/JKYfm/CTF9s/a

Webinar Training Zorgtechnologie
Maandag 15 februari van 16.00 – 17.00 uur
Door: Joanneke Holtrup
De training zorgtechnologie is voor zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg die zich willen ontwikkelen in het gebruik van zorgtechnologie. In deze webinar vertelt Joanneke Holtrup over het ontstaan van de training en wat de ervaringen tot nu toe zijn.
Meld je aan via: j.holtrup@alliade.nl

Webinar opzetten samenwerkingsverband
Woensdag 17 februari 10.00 -11.00 uur
Door: Paulien van der Meulen en Marcel Laan
Anders Werken in de Zorg Fryslân is een samenwerkingsverband tussen 11 ouderenzorgorganisaties op het gebied van arbeidsbesparende technologie. In deze webinar vertellen Paulien van der Meulen en Marcel Laan over hoe ze dit hebben aangepakt.
Meld je aan: Paulien.van.der.Meulen@nb.nl

Webinar Wolk heupairbag
Donderdag 18 februari van 11.00 – 12.00 uur
Door: Kim Hofmeester en Jolanda Lolkema
Webinar over het gebruik en de resultaten van de Wolk heupairbag. Verpleegkundige Jolanda Lolkema van zorggroep St Maarten vertelt over haar ervaring met Wolk in het verpleeghuis.
Meld je aan via: kim@wolkairbag.com

Webinar Augmented Reality (Arna -app)
Donderdag 18 februari van 14.30 – 16.00 uur
Door: Rebecca Hummel
Met de app Arna krijgen zorgmedewerkers razend snel inzicht in hoe een technisch hulpmiddel werkt. In deze webinar gaat Rebecca Hummel in op het proces om met ontwikkelaars, hogescholen en zorgprofessionals te komen tot het eindproduct.
Meld je aan: Webinar Augmented Reality (ARNA-app) – Slimme Zorg Estafette

Op donderdag 4 maart doen we tot slot ook mee aan de landelijke slotbijeenkomst van de Slimme Zorg Estafette, van 15.00 – 17.00 uur.

Webinars Anders Werken in de zorg West-Brabant

In de week van 22 tot en met 26 februari is regio Zuid aan de beurt.

Startevent Slimme Zorg Estafette regio Zuid
Maandag 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur
Door: Kim Coppes en Chantal van Spaendonk
In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de centrale vraag: hoe brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder? Welke uitdagingen spelen er in de regio, welke goede ontwikkelingen zien we al in Zuid-Nederland en welke vervolgstap kunnen we morgen al zetten?
Meld je aan via www.slimmezorgestafette.nl/bijeenkomst-regio-zuid

Werkplaats Anders Werken: Shoot for the moon!
Dinsdag 23 februari van 13.30 tot 16.00 uur
Binnen Anders Werken in de zorg staat de opschaling van zorgtechnologie centraal. Door de organisatie van werkplaatsen faciliteren we de kennisuitwisseling tussen diverse zorgpartijen en ondernemers als het gaat om de inzet van zorgtechnologie. In deze werkplaats richten we ons op de toekomst: Shoot for the moon!
Dit evenement is alleen voor genodigden binnen Anders Werken in de zorg.

Ontdek meer

Zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg en deze voorbeelden in de praktijk toepassen? Kijk voor het hele programma op www.slimmezorgestafette.nl/activiteiten-bezoeken. Doen! Zo zorgen we er met elkaar voor dat slimme zorg een grote stap verder komt.