Friesland wint Healthcare Award met VR-bieb

Afgelopen week vond het Mobile Healthcare Event plaats. Dit congres is het jaarlijkse ontmoetingspunt van meer dan 1200 belangrijke spelers in de digitale zorgtransformatie en tevens het grootste Benelux congres op dit gebied. Een groot aantal partners, waaronder het ministerie van VWS, Zilveren Kruis Achmea en ZN, zijn aan het jaarlijkse congres verbonden. Tijdens het congres won ‘Anders Werken in de zorg Fryslân’ de ‘Mobile Healthcare Award’ met de ontwikkeling van de VR-Bieb. Een prijs van € 5.000 te besteden aan consultancy van Beter Healthcare.

VR-module startsein voor VR-bieb
De VR-bieb is ontwikkeld door ‘Anders Werken in de zorg Fryslân’ in samenwerking met DA-RE Health Innovation en NHL Stenden. Vorig jaar is een eerste gezamenlijke VR-module ontwikkeld; een training infectiepreventie die in Friesland is ingezet om zorgpersoneel voor te bereiden op de tweede coronagolf. Dit was de opmaat naar het gezamenlijk ontwikkelen van meer VR-modules en de start van een VR-bieb voor de zorg. Deze VR-bieb is niet alleen door Friese zorgaanbieders te gebruiken, maar zeker ook door andere zorgorganisaties.

Opleiden met VR indringend en tijdbesparend
VR wordt steeds vaker toegepast in het onderwijs en is een bijzonder efficiënt en aantrekkelijk leermiddel, ook voor zorgprofessionals. Omdat je opgaat in een andere wereld is de ervaring indringend en blijft de opgedane kennis veel beter hangen. Daarnaast is deze VR-module heel compact en op elke gewenste plek in te zetten, dus het vraagt ook niet veel tijd van zorgmedewerkers.

VR-bieb gekozen uit twintig inzendingen
De VR-bieb van Anders Werken in de Zorg werd uit vijf genomineerden gekozen en won op basis van publiekstemmen. De casus werd gekozen uit circa twintig ingezonden innoverende projecten van aanbieders, variërend van UMC’s, VVT-aanbieders, ziekenhuizen en grote technologische bedrijven.

Award aanmoediging om verder te gaan
Er zijn inmiddels meer trainingen gemaakt. Die zijn te vinden in de zogenaamde VR-bieb. Het winnen van de award zien wij als een aanmoediging om verder te gaan om met zorgtechnologie het werk van zorgmedewerkers gemakkelijker, leuker en efficiënter te maken.