Regio

Noordoost-Brabant

De uitdagingen in de ouderenzorg zijn groot en complex. Daarom hebben 12 VVT organisaties in Noordoost Brabant de handen ineen geslagen. Hieruit het is regionaal netwerk ‘Iedereen Zorgt’ ontstaan. Ondanks de stijgende zorgvraag en het groeiende personeelstekort willen we goede zorg blijven bieden. Dat vraagt om ingrijpende veranderingen, bijvoorbeeld door anders te werken of nieuwe technologieën in te zetten. En door anders te kijken naar onze eigen rol en die van cliënten en hun naasten. Door ieders mogelijkheden optimaal te benutten.

Het thema innovatie is een belangrijk onderdeel en sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Anders Werken in de Zorg.

Zo zijn we al geruime tijd aan de slag met bijvoorbeeld slim incontinentiemateriaal, beeldzorg en de medicijndispenser. De regionale innovatie agenda kent een 10-tal scale-ups en een vijftal experimenten.

Op deze manier willen we bijdragen aan versneld opschalen van bewezen technologieën, samenwerking binnen – en buiten de regio en het delen van kennis.

Regionaal programmamanager

Desirée Hobbelen
desiree.hobbelen@iedereenzorgt.nl

Innovaties

Deelnemende Organisaties

Annenborch
BrabantZorg
Laverhof
Pantein
Santé Partners
Sint Anna
Sint Jozefoord
Van Neynsel
Vivent
Vughterstede
ZGEM