Maak kennis met het CIC

Het Bravis ziekenhuis, Groenhuysen en tanteLouise vormen sinds vorig jaar het bestuur van het Care Innovation Center. Maar wat is het CIC precies en wat hebben de organisaties, de regio en de zorg eraan? Dat leggen we je graag uit.

Het Care Innovation Center is aanjager van innovaties in de zorg. Juist nu zijn nieuwe ideeën hard nodig. Aan de ene kant stijgt de vraag naar goede zorg, aan de andere kant neemt het tekort aan zorgpersoneel toe. Bovendien wordt het steeds belangrijker dat de patiënt de regie voert over de eigen zorg. Voor deze uitdagingen zijn slimme oplossingen nodig. Daarbij spelen innovaties een belangrijke rol. Er zijn veel ideeën en veelbelovende initiatieven om de zorg beter, slimmer en efficiënter te maken. Deze innovaties vinden niet altijd of niet snel genoeg hun weg naar de praktijk. Daarom biedt het CIC de helpende hand. Het CIC slaat een brug tussen zorginstellingen, ondernemers en studenten om samen de zorg te verbeteren.

Dat doet het CIC door mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden, door events en projecten op te zetten en door expertise te delen. Het CIC is een betrokken partner bij het Anders Werken in de Zorg programma.

Wil je meer weten over het CIC? Ga dan naar www.cic-westbrabant.nl. Samen geven we innovaties vleugels.