:

Foortje.app

Uitdaging

Het aanbod aan technologie in de zorg groeit. Alleen worden de diverse producten en oplossingen nog te weinig ingezet in praktijk. Dat komt omdat zorgmedewerkers niet goed weten wanneer, welke zorgtechnologie het beste ingezet kan worden. Het maken van een overzicht biedt onvoldoende oplossing, er is behoefte aan een geïntegreerd tool in het bestaan de ECD zodat cliënten en zorgverleners tijdens het maken van een zorgplan of het stellen van een indicatie, direct de meest geschikte zorgtechnologie aanbevolen krijgen. Dit om zowel de inzet als de adoptie van zorgtechnologie te vergroten.

Bron: Floortje – Technologie Voor Warme Zorg

Oplossing

Floortje is een systeem dat aansluit op het ECD. De website applicatie geeft door middel van het stellen van meerkeuze vragen een advies welke zorgtechnologie of hulpmiddel het meest passend zou zijn bij de situatie. Binnen West- en Midden-Brabant testen we Floortje o.a. gekoppeld met het ECD alsook binnen MobileCare.

Wat levert het op

De inzet van Floortje ondersteunt mantelzorgers en zorgprofessionals, en geeft zo veel mogelijk regie terug aan de cliënt. Zorgprofessionals besparen zo tijd, omdat zijn niet meer zelf alle kennis over de beschikbare technologie paraat hoeven te hebben. Floortje kan ook een centrale rol spelen in het opstellen van het zorgplan.

Bron: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwikhOuEx7eFAxWW-gIHHc9JAcUQFnoECBgQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.actieleernetwerk.nl%2Fimpactmakerprijs-genomineerde-floortje%2F%3Fdownloadpage%3D2065&usg=AOvVaw01AdE6XTHWNGgTBzoxQar5&opi=89978449

Vragen die o.a. tijdens het testen van Floortje in Midden- en West-Brabant worden onderzocht zijn:

  • Wat is de effectiviteit van de inzet van Floortje en de impact op de effectiviteit van de inzet van de innovatie (betere match?)
  • Draagt floortje bij aan het verminderen van zorginzet/verhoging van doelmatigheid?
  • Wat is de impact van Floortje op de administratieve last?
  • Dat is de impact op de adoptie van innovaties?

Fase in het honingraatmodel: Verkennen en uitproberen

Bekijk hier in welke regio wordt samengewerkt rondom deze innovatie.

Klik op een regio voor de contactpersoon