JTTG prijs gewonnen!

We hebben vandaag met trots de Jan Taco te Gussinklo (JTTG) prijs in ontvangst mogen nemen. Anders Werken in de Zorg werd genomineerd vanwege de ‘doorbraakinnovatie’ in de langdurige zorg.

De JTTG prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor baanbrekende prestaties in de zorg, met de nodige verbeeldingskracht, lef en nieuwsgierigheid. Het doel van de prijs is om aandacht te besteden aan het belang van de toekomst van de zorg, om mensen en ideeën te verbinden en om aandacht en herinnering te hebben voor de persoon en werken van arts-onderzoeker Jan Taco te Gussinklo.

Aandacht voor de toekomst van zorg
Er zijn steeds meer ouderen in Nederland die ondersteuning nodig hebben, maar er zijn in verhouding steeds minder zorgprofessionals. Om aan de zorgvraag te kunnen voldoen, moeten we op een andere manier gaan zorgen. Slim inzetten van de juiste technologie helpt hierbij. Anders Werken in de Zorg speelt hierop in. Innovatieve organisaties hebben hun krachten gebundeld en onderzoeken veelbelovende nieuwe innovaties en technologieën en wisselen kennis en ervaringen hierover met elkaar uit.

Door deze uitwisseling kan er sneller succesvol worden geïmplementeerd en worden opgeschaald. Dit alles met als doel om met minder tijd en inspanning goede zorg te kunnen blijven bieden. En om zelfredzaamheid van ouderen te versterken, door innovatie in technologie of werkwijze.