Aan de slag met nieuwe innovaties!

Regio West-Brabant verkent nieuwe innovaties. De deelnemende organisaties hebben een keuze gemaakt voor de innovaties waarmee zij aan de slag gaan. De komende tijd doen zij allemaal mee aan verschillende starbijeenkomsten voor de diverse innovaties.

Voor de zomer vertelden we al over de verkenning van nieuwe innovaties voor de deelnemers van regio West-Brabant (lees meer in het nieuwsbericht daarover) Ondertussen hebben zij allemaal een keuze gemaakt met welke innovaties zij de komende aan de slag gaan. De komende tijd staan er startbijeenkomsten op de planning voor alle deelnemers in de regio. In deze werksessies kunnen de verschillende ouderenzorgorganisaties kennismaken met het nieuwe product of juist kennis met elkaar uitwisselen. Ze beschikken dan aan alle informatie om voortvarend aan de slag te gaan! Daarnaast bepalen ze met elkaar op welke onderzoekvragen zij antwoord willen krijgen in de komende maanden. De resultaten worden uiteraard met elkaar gedeeld in volgende werksessies. Wat in ieder geval duidelijk moet worden is of deze innovaties inderdaad een oplossing zijn voor de drie benoemde speerpunten, namelijk:

  • langer zelfstandig thuis wonen en/of verhogen van zelfredzaamheid,
  • verminderen van fysieke belasting bij medewerkers,
  • verbeteren van de nachtzorg.

De eerste startbijeenkomst heeft al plaatsgevonden. Mijzo en Groenhuysen verkenden de mogelijkheden met Nobi. Dit is een lamp die detecteert of iemand uit bed komt, of iemand gevallen is en via een spreek/luisterverbinding kan er gevraagd worden of iemand gevallen is en of er hulp ingeschakeld moet worden. Daarnaast gaat het licht automatisch aan als iemand uit bed komt. We zijn nieuwsgierig naar het vervolg!

De volgende startbijeenkomsten die op de planning staan voor september zijn voor de producten: Skincair, Momo Bedsense, Exoskelet, Wolk shorts en VR/Into D’mentia. We praten jullie daarna uiteraard bij over de eerste ervaringen.