Expertise zonder afstand: de eerste bevindingen

De eerste ervaringen met de geavanceerde bril voor ‘zorg op afstand’ zijn positief. Zorgprofessionals kunnen zo met elkaar meekijken op het moment dat dat nodig is. De innovatieve bril is door medewerkers van tanteLouise goed ontvangen.

Zorgproces wordt ondersteund

Zorgprofessionals die de bril dragen, kunnen andere zorgprofessionals op afstand mee laten kijken. Doordat de professional de handen vrij heeft, kan hij of zij direct zelf handelen. De bewoner wordt meteen geholpen door een bekend gezicht, de professional op afstand bespaart een hoop reistijd. De bril ondersteunt het zorgproces zonder dat het ten koste gaat van de aandacht voor de cliënt.

Toegevoegde waarde

Medewerkers van tanteLouise hebben de bril op verschillende locaties getest en de eerste bevindingen zijn positief. Volgens teamleider Marsha McCabe, locatie Hof van Nassau in Steenbergen, voegt de bril daadwerkelijk waarde toe. ‘We hebben de bril getest door een arts te bellen die niet fysiek op onze locatie aanwezig was. Het was even wennen, maar het gesprek ging supergoed. Tot onze verrassing heeft de nachtdienst zelfs met een specialist ouderengeneeskunde gebeld voor advies terwijl de officiële pilot nog maar net loopt.’

Enthousiaste medewerkers

Op locatie Het Nieuwe ABG in Bergen in Zoom is de pilot nu twee maanden afgerond. Ook daar zijn de medewerkers enthousiast. ‘Waar we wel op moeten letten is dat we niet vergeten de bril aan de oplader te leggen. Dat moet nog wel goed in ons systeem komen’, aldus teamleider Monique Vale.