Ontwikkelingen regio Zuidoost Brabant – begin 2024

Een terugblik op het regionale Anders Werken in de Zorg event en een succesvolle samenwerking met apotheken rondom Medido.

 

Terugblik regionaal event Anders Werken In de Zorg | 22 februari

 Op 22 februari vond hét regionaal event Anders Werken In de Zorg plaats. Samen met zo’n 300 deelnemers, een twintigtal workshopleiders, vele standhouders én een compleet organisatieteam, kijken we terug op een zeer geslaagde dag!

Korte terugblik programma

Het event organiseerden we in samenwerking met Fontys Centre of Expertise Health en Summa College. De bruisende campus van Fontys Hogeschool in Eindhoven vormde het decor van het event.

Tijdens een dynamisch en afwisselend programma gingen we samen ontgroeven. We begonnen de middag met een inspirerende lezing door key-note speaker George Parker (Illusionist en Creative Director & Producer van verandering). Hij nam ons op een verrassende manier mee in manieren om te veranderen, door gebruik te maken van onze aangeboren kwaliteiten en creativiteit.

Vervolgens gingen we uiteen voor twee actieve rondes. Je kon één van de negen workshops volgen en/of aan de slag met samenzorggesprekken met simulatiecliënten in de arena’s in het Explorelab. Daarnaast was het mogelijk rond te kijken bij de verschillende stands in het Extended Explorelab, waar bedrijven hun zorginnovatie(s) presenteerden.

We sloten af met liedjesmaker Maud Wilms, die de middag op muzikale wijze wist samen te vatten in een prachtig lied. En natuurlijk was er volop gelegenheid om na te praten en te netwerken tijdens een gezellige borrel! Met een hoop nieuwe inzichten, kennis en inspiratie én een gevulde goodie bag ging iedereen weer huiswaarts.

We kijken terug op een geslaagde middag vol kennis, inspiratie en innovatie. Op naar het volgende event!

Bekijk de spetterende aftermovie voor een goede impressie van het event: https://www.youtube.com/watch?v=6Cm0_vKpCMU&t=38s

Succesvolle samenwerking met apotheken rondom Medido

In regio Zuidoost-Brabant, specifiek de Peel en de Kempen, zijn we een nauwe samenwerking aangegaan met apotheken voor de inzet van de Medido. Deze automatische medicijndispenser ondersteunt thuiswonende ouderen bij het gebruik van medicatie. Zij zijn hierdoor niet langer afhankelijk van de thuiszorg voor het aanreiken van de medicijnen. Een mooie ontwikkeling waarmee we de zelfredzaamheid van ouderen stimuleren én de regionale samenwerking versterken!

Ouderen zelf de regie geven over de inname van medicatie. Met dat doel voor ogen zijn we vanuit AWIZ Zuidoost-Brabant samen met apotheken aan de slag gegaan met de automatische medicijndispenser Medido. “Apotheken vervullen een belangrijke rol in het proces,” vertelt Richard Dehne, programmamanager bij AWIZ Zuidoost-Brabant en adviseur zorg en technologie bij SavantZorg. “Nadat een wijkteam de Medido aanvraagt, wordt deze geleverd bij de desgewenste apotheek in de buurt. De apotheek vult vervolgens de Medido met de juist medicatie en activeert de medicijndispenser bij de cliënt. Hierdoor kan de cliënt zelf de medicatie blijven innemen.”

Positieve gevolgen

De samenwerking heeft verschillende positieve gevolgen. Richard: “De cliënt hoeft niet te wachten tot er iemand van de thuiszorg langskomt om de medicatie te geven. Ook merken we dat het aantal foutmeldingen naar beneden gaat en het proces van vullen en leveren efficiënter verloopt. Bovendien versterkt het de samenwerking in de regio. Bijvangst is dat we meer zicht hebben op de situatie van thuiswonende ouderen, waardoor we snel kunnen inspelen op veranderingen. Kortom: een succesvolle samenwerking die smaakt naar meer!”

Meer weten over deze samenwerking? Neem contact op met Richard Dehne via r.dehne@savant-zorg.nl