Expertise op afstand:

Slimme bril & app (opschalingsfase)

Uitdaging

Door de groeiende complexiteit van zorg hebben zorgmedewerkers vaker behoefte aan expertise van specialisten. Deze zijn alleen niet altijd direct fysiek aanwezig, waardoor het leveren van goede kwalitatieve zorg een uitdaging is. 

Oplossing

De oplossing is om zorgmedewerkers via een digitale verbinding met experts op afstand in contact te laten komen. Dit is mogelijk via ‘smartglasses’, waardoor de zorgmedewerker de handen vrij heeft. Of via een app op een telefoon, afhankelijk van de situatie. De expert kijkt en praat op afstand mee over de situatie via een app op een computer, tablet of smartphone. Zo kan de zorgmedewerker op hetzelfde moment ondersteuning en expertise ontvangen, én goede zorg leveren.

Expertise op afstand is ook handig in andere situaties, bijvoorbeeld bij het opleiden van zorgpersoneel en bij het observeren van onbegrepen gedrag bij cliënten.

Wat het oplevert

Expertise op afstand zorgt ervoor dat cliënten worden geholpen door een vertrouwd persoon, zonder dat er aparte afspraken nodig zijn om een expert te raadplegen. Zorgmedewerkers kunnen sneller en effectiever handelen dankzij directe toegang tot de juiste kennis van een expert. Voor de expert op afstand leidt dit tot een besparing van tijd en reiskosten.

Bekijk de kennisbank digitale zorg voor meer informatie over uitgevoerde onderzoeken en waardebepaling.

Enkele leveranciers

Bekijk hier in welke regio wordt samengewerkt rondom deze innovatie.

Klik op een regio voor de contactpersoon