Virtual Reality (VR):

VR-trainingen (lopend project)

Uitdaging

Scholing en training blijven belangrijk voor zorgmedewerkers om hun kennis en vaardigheden te vergroten en om bij te blijven op hun vakgebied. Traditionele trainingsmethoden, zoals klassikale sessies, cursussen en e-learnings, ervaren zorgmedewerker vaak niet altijd als even boeiend. Dit kan leiden tot minder motivatie en betrokkenheid van zorgmedewerkers bij hun leerproces.

Oplossing

Een mogelijke oplossing is het gebruik maken van VR-trainingen. Virtual Reality (VR) biedt een interactieve leerervaring, waardoor zorgmedewerkers op een boeiende en effectieve manier kunnen worden getraind.

Er zijn platforms die toegang bieden tot een aanbod van VR-trainingen gericht op de zorgsector. Verschillende modules met een bepaald thema kunnen worden geoefend. Door het opzetten van een VR-bril kunnen medewerkers in een realistische virtuele omgeving oefenen in verschillende situaties.

Wat het oplevert

VR-trainingen maken de leerervaring boeiender en interactiever. Zorgmedewerkers kunnen praktische vaardigheden oefenen in een veilige omgeving zonder risico’s. 

Enkele leveranciers

Bekijk hier in welke regio wordt samengewerkt rondom deze innovatie.

Klik op een regio voor de contactpersoon